Picture

Tuoksu: Tuhti savu, makeutta, vanilijaa, tervaa, luumua. Alkoholi ei tunnu tulevan kovin voimakkaana. Osittain voi vaikuttaa sekin, että ei tarvitse tunkea nenää lasiin, kun tuoksut tulevat miellyttävänä.

Maku: Makea täyteläinen alku, hyvä. Jatkon puraisu myös melko makea, alkoholi nipistää hieman (jotenkin kaksivaiheisesti, lyhyt ja pidempi) mutta ei maistu pahalta vaan pehmeä makea savu hieman "polttaa. Tammen karvaus melko vaimea.


Jälkimaku: Maku jää puremaan pidempään kuin veden kanssa, jälkimaussa alkaa karvautta esiintyä. Kääntyy kuitenkin uudelleen savumaisuuteen. 

Vesilisäys: "2cl lisätty 2 tl vettä. 
Tuoksu: Aikas samaa kuin ilman vettä. Suolaisuutta. Lakritsia. Samaa makeutta, joka dominoi Highland Park 12:ssa (HP12 ei omia lemppareitani).  
Maku: Alku makeahko, miellyttävä - suht monivivahteinen puraisu, jossain vaiheessa hieman karvas alkoholisuus - karvaus - makea savu (samaa kuin tuoksussa). 

Lisätty vielä 1 tl vettä, kun n. puolet jäljellä. Juoma sameutuu (öljyjen liukoisuus vähenee) 

Tuoksu: suolaista, raikasta, mutta myös sitä HP makeutta (sherry).
Maku: Alkua seurannut puraisu jäi pois. Alkoholi alkaa tuntua päänupissa vaikka n. 1/4 juomatta 2cl alkumäärästä. Miellyttävän makea, kevyt karvas puraisu seuraa ja puraisusta jää karvautta, joka himmenee lakritsimaisen makeana. Puraisun aikana on melko paljon eri vivaihteita voimistuen ja himmentyen, makeutta, karvautta, joka kääntyy lakritsi, suklaa makeudeksi, jonka taustalla potkii tammen karvaisuutta. 

Jälkimaku: Pientä karvautta - loppu ei jää tolkuttoman savuiseksi, tenissä voimakkaampi jälkisavu, Uigeadail sammu suht makeana, hieman salmiakkiin viittaava lakritsi.

Loppuhjorinaa:
Makea pehmeä savu miellyttää. Toisaalta löytyy kontrastia. Joskaan en ole hirvittävä karvauden ystävä. Tenissä puuttuu phmeyttä, täyteläisyyttä ja makeutta. Tenin savu on enemmän yksin ja kuivahko.

Pisteitä: 89
Leave a Reply.