Picture
Laphroaig Quater Cask
Siivuni Islay saaren maata lunastin Laphroaig Quater Caskilla. Hommahan toimii siten, että pakkauksen sisällä olevasta lapusta syötetään koodi Laphroaigin kotisivuille. Näin minusta siis tuli Islay saaren Landlord.

Tuoksu: Tuhtia savua, hieman vaimeampi kuin Ardbeg ten, salmiakkilakritsi, sitrusta, täyteläisyyttä, vanilija, suola.

Maku: Savua joo :-), makeahko sitrus, täyteläisyyttä, suolainen, alkoholi puraisee ihan miellyttävän savuisena.

Loppu: Miellyttävä savuisuus, pientä karvautta.

Vesilisäys: Merellistä raikkautta enemmän, makeutta enemmän, vanilijaa, sitrus makeutuu, maut muuttuvat rauhallisemmin - pysyy aloittelijakin paremmin mukana muutoksissa.

Yhteenveto: Miellyttävää savua makeahkolla sitruksella ja muillakin vivahteilla, joita lötyy lisää dramin huvetessa.  Myös sherryn makeus tuntuu, mutta ei liikaa.

Pisteitä: 91

 
Picture
Ardbeg TEN
Jo pullon avaaminen täyttää tilan savulla - suu venähtää hymyyn. Glencairniin 2 cl juomaa, korkin nuuhkaisu, korkki paikalleen, sormelle pudonnen tipan tuoksuttelu. Ensimmäinen nuuhkaisu lasista ja pieni maistiainen - tuntuu kuin hiilikekäleen olisi laittanut suuhunsa. Annan tilaneen rauhoittua kymmenisen minuuttia, nyt löytyy hieman muutakin.

Tuoksu: Hedelmäinen, sitrusmainen, savu, raikas

Maku: Kevyehko, savuinen, sitruunainen.

Loppu: Häipyvä savu, selkeä savu jää pitkäksi aikaa

Vesilisäys: Pieni vesilisäys ei merkittävästi muuttanut tuokua tai makua, lähinnä pyöristelee kulmia.

Yhteenveto: Miellyttävää, raikasta, tuhtia savua ja sitrusta. 

Pisteitä: 90

Kuvassa näkyvän auton merkki ja malli on lisätty kommenttiosioon.

Ralfyn katsaus aiheeseen...

 
Picture
Kohti Tukholmaa.
Tukholman risteilyllä piti vielä kokeilla muutamia juomia - onko tosi ettei minusta ole viskeistä nauttimaan.

Ensimmäinen kokeilu oli Balvenie 12 Double wood. Tuoksu oli mieto, vienoa savua. Maussa hedelmäistä makeutta ja mietoutta. Tätä sentään pystyi juomaan, mutta ei tuo mitenkään viski-innostusta roihauttanut.

Seuraavat kokeilut sitten kolahtivat ja kohtalaisen kovaa. Islay saaren tuotteista löytyi savua, joka puhutteli ja vangitsi viskimaisteluun. Reissulla tuli maistettua: Ardbeg Ten, Laphroaig Quater Cask, Caol Ila Distillers Edition ja Laphroaig Brodir. Näistä nämä kaksi viimeistä olivat ensikertalaiselle liian tuhteja ja toki hieman hintavampiakin. Ostoskoriin nousivat Ardbeg Ten ja Laphroaig Quater Cask.