Picture
Laphroaig 18
Tähän kaveriin tutustuin Tennispalatsin William K:ssa. Hintaa annoksella oli jotain 7...8 eur/2cl. Pienenä makuaistin kalibrointina oli pohjilla tilkka Laphroaig Quater Caskia. Makuaisti tuntui toimivan, QC maistui miellyttävälle. Miellyttävälle maistui myös tämä 18 vee. Ravintelin hyllyssä himotti myös pullo Octomorea (versiosta ei tietoa), se jäi kuitenkin tällä kertaa maistamatta, aikataulu vei muualle.


Tuoksu: Pehmeää savua, luumuista rusinaa, lakritsia, häivähdys vanilijaa.

Maku: Melko mieto, makeahko, pehmeä, miellyttävä, melko täyteläinen alku. Alkoholikin tulee melko maltillisena ja kuivuu hieman karvaana savuiseksi.

Loppu: Kuivuu ja taipuu hieman karvaana enemmän savuiseksi. Loppumausta löytyy myös häivähdys palanutta kumia, joka ei ainakaan nyt pahemmin häirinnyt.

Vesilisäys: Mielestäni lisäsin vettä melko maltillisesti, ehkä n. puoli tl n. 1 cl viskiä. Niin tai näin niin eipä tuo viski tuota vesimäärää kestänyt. Tuoksussa ei selkeää muutosta ollut, ainakaan mitään uutta ei löytynyt. Mausta kaikkosi pehmeys ja täyteläisyys. Alkoholi dominoi hyvin nopeasti ilman makeita välivaiheita ja jälkimakukin muuttui entistä enemmän palaneen kumin suuntaan. 

Yhteenveto: Oikein miellyttävä savuinen tuote. Makeuttakin löytyy ihan hyvin. Lopun "palanut kumi" - häivähdys on pieni riski, mutta ilomielin mahtuisi pullollinen omaankin kaappiin. Vettä tuo ei tunnu paljoa sietävän. 

Pisteitä: 92 

Ja Ralfyn katsaus aiheeseen:

 
Tietoa tapahtumasta: http://viskisieppo.blogspot.fi/p/uisge-2013-infoa.html

Picture
Provenancen Islay pullotteissa oli hinta-laatu suhde kohdillaan. Savuisen senttilitran hinta oli 1 €.
Omat maistelut 1 cl annoksina
Teerenpeli 8
Old Pulteney 21 
Balvenie 21 
Talisker 25 
Provenance Coal Ila Young and Feisty 
Yamazaki 12  
Lagavulin 16 
Bowmore 12 
Jura Superstition 
Aberlour a'bunadh 
Bunnahabhain 18 
Provenance Bunnahabain Young and Feisty 
Big Peat
Tastingissä:
 Glenlivet 12 
 Glenlivet 15 
 Glenlivet 18 
 Glenlivet 16 Nadurra 
 Glenlivet The Guardians Single Cask Edition 

Mukavimpina tuttavuuksina mieleen jäivät Balvenie ja Talisker. Mitään muistiinpanoja ei tullut tehtyä, joten kovin viiltävää analyysiä ei viskeistä irtoa. Ja onhan tuota lukumäärääkin hieman ylimäärin. Oikeastaan oli mieluummin yllätys, että jonkinlaisia vivahde-eroja löytyi koko setin läpi. Joskus kaikki alkaa mennä linnun maidoksi jo muutaman laadun jälkeen. Kaikista löytyi ihan mukavia makuja, joistain pieniä vivahteita epämiellyttävyyksistä. Oikeastaan vain Jura Superstition oli sellainen, jota tuskin kaappiini himoitsen.

Tilaisuuden ohjelmalehtinen:
https://docs.google.com/file/d/0B4DoLSNWgkFheUpfTjdjRjVKY1U/edit?usp=sharing