Picture
Laphroaig 18
Tähän kaveriin tutustuin Tennispalatsin William K:ssa. Hintaa annoksella oli jotain 7...8 eur/2cl. Pienenä makuaistin kalibrointina oli pohjilla tilkka Laphroaig Quater Caskia. Makuaisti tuntui toimivan, QC maistui miellyttävälle. Miellyttävälle maistui myös tämä 18 vee. Ravintelin hyllyssä himotti myös pullo Octomorea (versiosta ei tietoa), se jäi kuitenkin tällä kertaa maistamatta, aikataulu vei muualle.


Tuoksu: Pehmeää savua, luumuista rusinaa, lakritsia, häivähdys vanilijaa.

Maku: Melko mieto, makeahko, pehmeä, miellyttävä, melko täyteläinen alku. Alkoholikin tulee melko maltillisena ja kuivuu hieman karvaana savuiseksi.

Loppu: Kuivuu ja taipuu hieman karvaana enemmän savuiseksi. Loppumausta löytyy myös häivähdys palanutta kumia, joka ei ainakaan nyt pahemmin häirinnyt.

Vesilisäys: Mielestäni lisäsin vettä melko maltillisesti, ehkä n. puoli tl n. 1 cl viskiä. Niin tai näin niin eipä tuo viski tuota vesimäärää kestänyt. Tuoksussa ei selkeää muutosta ollut, ainakaan mitään uutta ei löytynyt. Mausta kaikkosi pehmeys ja täyteläisyys. Alkoholi dominoi hyvin nopeasti ilman makeita välivaiheita ja jälkimakukin muuttui entistä enemmän palaneen kumin suuntaan. 

Yhteenveto: Oikein miellyttävä savuinen tuote. Makeuttakin löytyy ihan hyvin. Lopun "palanut kumi" - häivähdys on pieni riski, mutta ilomielin mahtuisi pullollinen omaankin kaappiin. Vettä tuo ei tunnu paljoa sietävän. 

Pisteitä: 92 

Ja Ralfyn katsaus aiheeseen:
Leave a Reply.